خانه / سلامت و پزشکی / خطرات و تاثیر مایکروویو بر سلامتی انسان

خطرات و تاثیر مایکروویو بر سلامتی انسان

خطرات و تاثیر مایکروویو بر سلامتی انسان مایکروویو با انتقال حرارت ازلایه بیرونی به درونی مولکولها سبب پخت آن ها می شود. یعنی ابتدا لایه های بیرونی پخته شده و سپس لایه های درونی و به همین علت است که لایه بیرونی بسیار داغ و لایه های درونی هنوز یخ و نپخته هستند!

به نظر می رسد در دنیای امروز که سرعت حرف اول را می زند، داشتن یک اجاق مایکروویو در هر خانه یک ضرورت است. در ٩٠ درصد خانه های آمریکایی برای پختن یا گرم کردن سریع غذا یا آشامیدنی ها از مایکروویو استفاده می شود و بدون شک بهترین جایگزین برای اجاق گازها، مایکروویو است.

اما بهتر است قبل از استفاده از مایکروویو فکر کنید.امروز به شما خواهیم گفت که استفاده از مایکروویو بدترین راه حل برای طبخ یا گرم کردن غذاست.

 

10really.xlarge1

مایکروویو چیست و چگونه کار می کند؟

به طور خلاصه، مایکروویو وسیله ای که با انتشار امواج مایکروویو منجر به پخت یا گرم شدن غذا می شود.مایکروویو شکلی از انرژی الکترومغناطیسی کم انرژیی است که امواج رادیویی نام دارد. این امواج توسط چیزی به نام مگنترون (Magnetron) در اجاق های مایکروویو تولید می شود.

مگنترون ها، مایکروویوهایی با فرکانس ٢۴۵٠ مگاهرتز (حدود ٢.۴ گیگاهرتز) تولید می کنند. این امواج باعث ایجاد گرما در محیط مایکروویو و هرچه که درون آن قرار دارد می شود.

برای گرم کردن هر چیزی در مایکروویو وجود آب همراه آن ضروری است و در صورت عدم وجود آب فرایند گرم شدن اتفاق نمی افتد. علت این امر آن است که مولکولهای آب با سرعت بسیار زیادی به ارتعاش در می آیند. این مولکولها به راحتی از یکدیگر جدا می شوند و تغییر شکل می دهند. این ارتعاش موجب اصطکاک بین مولکولی و در نهایت گرم شدن غذا می شود. این روش با تمامی روش های طبخ غذا تفاوت بسیار زیادی دارد.

هانس هرتل ( Hans Hertel ) دانشمند سوییسی می گوید: ” هیچ اتم یا مولکول و یا سلولی قادر به مقاومت در برابر چنین خشونت و قدرت تخریبی بالا برای مدت طولانی حتی با کمترین میزان انرژی نیست. اصطکاک باعث از هم پاشیدن ساختار مولکولهای آب شده و مولکول ها به اجبار تغییر شکل می دهند (ایزومریسم ساختاری – Structural isomerism) و در نهایت باعث گرم شدن غذا و اختلال در کیفیت مواد غذایی می شود.

microwaving-300x285

ممکن است این سوال به وجود بیاید که چرا همه ی غذا در مایکروویو به صورت یکنواخت گرم نمی شود؟ جواب اینست که اصول کار گرم کردن مایکروویو، با مولکول های آب است و چون مولکولهای آب در همه ی سطح غذا به طور یکنواخت پراکنده نیستند هر قسمت از مواد غذایی به اندازه مقدار آبی که در آن ناحیه وجود دارد گرم میشود و به همین دلیل غذا به صورت ناهموار گرم می شود.

مایکروویو با انتقال حرارت ازلایه بیرونی به درونی مولکولها سبب پخت آن ها می شود. یعنی ابتدا لایه های بیرونی پخته شده و سپس لایه های درونی و به همین علت است که لایه بیرونی بسیار داغ و لایه های درونی هنوز یخ و نپخته هستند!

آشنایی با تکنولوژی پرتوهای NON-IONIZIG در مایکروویو

پرتو های مایکروویو در دسته ی پرتوهایی هستند که نمی توانند اتم ها را یونیده کنند. یعنی فقط موقعیت اتم را در ساختار مولکولی تغییر می دهند، ولی آنقدر قوی نیستند که قادر به تغییر ترکیب و یا خواص اتم شوند. در حقیقت تغییرات این امواج فیزیکی است، اما این مطلب دلیل بر بی ضرر بودن آنها نیست. نمونه ای از امواج Non-Ionizing پرتوهای نور خورشید هستند که موجب آسیب به پوست شما می شود. هنگام پخت و پز با مایکروویو در حقیقت شما در معرض این امواج قرار گرفته اید. امواج مادون قرمز ،فرابنفش،نور مرئی، امواج ساطع شده از تلویزیون و تلفن همراه و پتوهای برقی نمونه ای از امواج Ionizing هستند.

امروز ما در یک جهان پر از تکنولوژی های پیشرفته زندگی می کنیم که می توانیم به آن عصر تکنولوژی و یا عصر پرتوها نیز بگوییم. متاسفانه پرتوها از همه طرف ما را در برگرفته اند؛ برج های رادیویی، امواج تلفن همراه، امواج تلویزیون، ماهواره ها و … متاسفانه معلوم نیست این حجم وسیع از پرتوها در مدت زمان طولانی چه تاثیراتی خواهند داشت.

electromagnetic-spectrum

نکاتی هم هنوز راجع به پرتوها وجود دارد که ما نمی دانیم:
– هنگامی که چند اشعه با فرکانس های مشابه هم بتابند اثر آن تشدید می شود. به عنوان مثال فرکانس اشعه های مایکروویو بسیار شبیه امواج مغز انسان است و این یعنی تاثیری که این امواج بر روی مغز می گذارند، بیشتر از تاثیر بر روی قسمت های دیگر بدن است.

– بسیاری از مطالعات فقط بر روی اثرات پرتوها با شدت زیاد و در مدت کوتاه هستند، نه اثرات پرتوهای ضعیف تر اما با مدت زمان طولانی. مسلما نیاز به انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه محسوس است.

– پرتوها هر روز بیشتر از دیروز می شوند و هیچگاه از بین نمی روند.

– در طول روز پرتوهای زیادی به بدن ما تابیده می شوند و تشخیص اینکه دقیقا چه نوع امواجی در اطراف ما وجود دارد واقعا کار غیر ممکن و مطالعه بر روی پرتو ها در شرایط کنترل شده و آزمایشگاهی کار دشواری است.

اما با وجود همه اینها چرا خود را در معرض خطر امواج مایکروویو قرار بدهیم در حالی که راه های ساده تر و بی خطر تری هم وجود دارد؟؟؟

به طور قطع بهتر این است که هیچ فردی از مایکروویو استفاده نکند، علی الخصوص زنان باردار و کودکان و افرادی که بیش از دیگران به صورت مداوم در معرض امواج هستند.

شاید شما هم دچار بیماری مایکروویو هستید!

بافت هایی که مستقیما در معرض امواج مایکروویو قرار می گیرند مولکوهایشان تغییر شکل می دهند و این همان بیماری مایکروویو است. فراموش نکنید امواج منتشر شده از دکل های تلفن همراه نیز دقیقا از همین نوع اشعه هستند. ممکن است با قرار گرفتن در معرض سطح بالایی از امواج مایکروویو دچار حالات زیر نیز بشوید: تهوع ، اختلالت بینایی، تحریک پذیری و افسردگی، ضعف سیستم ایمنی بدن، سردرد و سرگیجه، اختلال در خواب و یا بی خوابی و تکرر ادرار و تشنگی شدید

روسیه استفاده از مایکروویو را پس از مطالعات گسترده ممنوع اعلام کرد و جالب است بدانید که مایکروویو توسط نازی ها در طول جنگ جهانی دوم برای ارائه یک روش پخت و پز سریع اختراع شد.

با مواد مغذی خداحافظی کنید!

اگرچه مطالعات زیادی پیرامون تاثیر مایکروویو بر مواد غذایی انجام نشده اما همه مطالعات تاکنون در این مورد توافق نظر دارند که استفاده از مایکروفر تاثیر قابل توجهی بر کاهش میزان ارزش غذایی مواد دارند. مطالعه ای بر روی پخت کلم بروکلی با مایکروویو انجام شد که نشان داد بیش از ٩٧ درصد از آنتی اکسیدان های مفید کلم بروکلی در پخت با مایکروویو ازبین رفتند و این در حالی است که در پخت به روش بخارپز این کاهش فقط ١١درصد است! (این مطلب در مجله علوم غذایی و مشاورزی در نوامبر سال ٢٠١٣ منتشر شده است.

microwave-drawing-md

در تحقیقی در اسکاندیناوی در سال ١٩٩٩ مشخص شد که تمامویتامین c موجود در مارچوبه در این روش از بین میرود!

از بین رفتن ماده اصلی ضد سرطان سیر و همچنین حدود ٣٠ تا ۴٠ درصد ویتامین B12 موجود در شیر از دیگر تحقیقات در این زمینه بوده است. به تازگی مشخص شده که مایکروویو باعث نابودی پروتئین ها نیز می شود. با گرم کردن شیر مادر به روش مایکروویو و از مختل شدن عملکرد آنزیم لیزوزیم و پادتن موجود در آن ، شیر تبدیل به مکان بالقوه و مناسبی برای رشد باکتری ها می شود. به طور کلی تشکیل ترکیبات سرطان زا بعد از مایکروویو شدن کلیه مواد غذایی به اثبات رسیده است.

غذاهای فرآوری نشده و یا پخته شده به روش طبیعی روی اجاق گاز حاوی منابع طبیعی از انرژی خورشید هستند، فوتون ها کوچکترین واحد فیزیکی نور هستند که در تمام اشکال زندگی و همچنین مواد غذایی ذخیره می شوند. میوه ها و سبزیجاتی که در زیر نور آفتاب رشد کرده اند، منبع اصلی این فوتون ها برای بدن انسان هستند. اما با مایکروویو کردن این مواد غذایی به طور کامل این فوتون ها را از بین برده و موادی فاقد هرگونه ارزش غذایی وارد بدن ما خواهند شد.

مایکروویو و تاثیرات آن بر فیزیولوژی و قلب انسان

در تحقیقی که هانس هارتل بر روی مواد غذایی تحت اشعه مایکروویو انجام داد، مشخص شد که مایکروویو باعث نابود شدن مواد غذایی و تاثیر مخرب بر فیزیولوژی و خون و سلامتی می شود. نمونه این مشکلات عبارتند از کلسترول بالا ، کاهش شدید لکوسیت های خون (گلبول های سفید) که موجب مسمومیت میشود، کاهش شدید هموگلوبین موجود در خون و ایجاد کم خونی

در مطالعه دیگری مشخص شد که قلب نیز از این امواج مصون نیست. در این تحقیق با ایجاد یک فرکانس ٢.۴ گیگاهرتزی مشابه اشعه مایکروویو و روترهای وای فای Wifi ) ) به بررسی این اثر بر روی قلب پرداختند. متاسفانه مطالعات ثابت کرده که احتمال بالارفتن قند خون در برخی افراد و ابتلا به دیابت نوع ٣ نیز توسط این الکتریسیته کثیف! در برخی افراد وجود دارد.

و اما راه حل چیست؟

به نظر میرسد که با وجود این همه دلیل مبنی بر مضر بودن دستگاه های مایکروویو و سرطانزا بودن آن ها که دیگر بر هیچ کسی پوشیده نیست، دیگر دلیلی به استفاده از این دستگاه های پرخطر نیست. آیا کمی منتظر ماندن برای گرم شدن غذا ارزش این همه خطر کردن را دارد؟ بهترین راه حل استفاده نکردن است اما اگر هنوز هم مردد هستید حداقل کاری که می توانید انجام دهید به حداقل رساندن کار با مایکروفر است.

استفاده از اجاق گاز های معمولی و حتی تستر ها راه حل مناسبی برای رفع مشکلات ناشی از امواج مایکروویو است.

 

منبع   netnevesht

درباره نصیر هاشمی

پاسخ بدهید

ایمیلتان منتشر نمیشوذفیلدهای الزامی علامت دار شده اند *

*